Het grootste inspiratiepark van Europa

Inspiratie opdoen voor je tuin tijdens een ontspannen dagje uit? Dan ben je bij De Tuinen van Appeltern aan het juiste adres. In het grootste tuininspiratiepark van Europa vind je meer dan 200 voorbeeldtuinen met de laatste trends en ontwikkelingen op tuingebied.

Geen dag is er hetzelfde. Steeds worden nieuwe tuinen aangelegd en nieuwe producten en planten toegepast. Een leuke tip is om tijdens je wandeling gebruik te maken van de Fluistertour. Hiermee beluister en ontvang je achtergrondinformatie over de verschillende ontwerpen en toegepaste materialen en deze informatie kun je later thuis nog rustig nalezen. Voor tuinvragen staat er ieder weekend een Appeltern Tuinexpert voor je klaar.

Daarnaast is er altijd wat te doen en te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de Wilde Weelde Wereld, een natuurvriendelijke en duurzame buurttuin, of speel een potje Kick & Golf, een combinatie tussen voet- en midgetgolf. Kom plantenshoppen bij de tuinmarkt en laat de kids heerlijk ravotten op het grote Natuurlijk Spelen en Ontdekken terrein.

Tijd voor een pauze? Geniet van een high-tea of een picknick, of kies één van de vers belegde broodjes of een frisse salade. Het is buiten heerlijk vertoeven op één van de terrassen of pleinen, maar ook restaurants bieden hier mogelijkheden binnen voor.

Ten slotte biedt het park vele workshops en activiteiten en staat er iedere maand een ander thema centraal.

Tuinen van Appeltern