Zonder de overige kunstenaars tekort te willen doen, willen we Suus Suiker en Richard Fischer extra onder uw aandacht brengen.

Suus Suiker

Suus (1966) kan als één van de meest veelbelovende Nederlandse kunstenaars worden geschouwd. Zij heeft inmiddels een groot aantal exposities in gerenommeerde galerieën op haar naam staan. Begin dit jaar is haar werk te zien geweest in het Flower Art Museum te Aalsmeer.

De eerste jaren schilderde Suus vooral in acrylverf op doek binnen het genre magisch realistisch. Sinds enige jaren heeft zij haar oude medium en genre volledig losgelaten en is zich gaan bekwamen in de encaustische mixed-media schilderkunst (schilderen met gepigmenteerde warme bijenwas gecombineerd met inkt, krijt en olieverf). Florale motieven, bloemen en takken, natuurlijke structuren en spiegelingen vormen haar thema. Een thema dat perfect aansluit bij het natuurlijke medium. Het genre kan worden getypeerd als ‘hedendaags impressionisme’.

De natuur is iets wat gekoesterd moet worden. Er gaat steeds meer verloren. Onze aarde draagt zoveel schoonheid in zich die we vaak vergeten te zien, omdat er zoveel andere zaken aandacht vragen. Suus probeert op haar manier een ode te brengen aan de schoonheid en de kracht van de natuur, uit dankbaarheid. In de hoop dat het de noodzaak tot het te koesteren van die schoonheid en het beschermen van de natuur die nog rest, uit zal dragen.

Suus Suiker

Richard Fischer

Richard Fischer is bepaald geen aankomend talent. Richard is een van de meest prominente botanische fotografen ter wereld en heeft grote tentoonstellingen in vele landen op zijn naam staan. Een van de hoogtepunten was zijn solotentoonstelling bij de Verenigde Naties in Génève. Hij werd ook genomineerd voor de Prix Pictet, ‘s werelds toonaangevende prijs voor duurzame fotografie.

Net als bij Suus Suiker is ook zijn werk een ode aan de natuur. Zijn unieke bloemportretten maken hem tot een ware ambassadeur voor alles wat groeit en bloeit. Met zijn fotografie maakt hij ons bewust van de kwetsbaarheid van de natuur. Evenals Suus heeft ook hij een solo expositie gehad in het Flower Art Museum te Aalsmeer. Het museum toonde zijn werk voor het eerst in Nederland. Deze tentoonstelling was een spectaculaire weergave van meer dan vijftig van zijn werken.

Richard Fischer

Deze collectie is door galerie Sous-Terre overgenomen en vindt u terug op de website van de galerie: Collectie Richard Fischer

Op de Sous-Terre Art Fair wordt weer een geheel nieuwe collectie geëxposeerd, waaronder een aantal schitterende zwart wit foto’s. Een voorproefje vindt u hier.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment